Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oude landbouwpraktijk herleeft

Natuurpunt Markvallei organiseert op zondag 1 oktober een zeishappening in Wortel Kolonie. Naast een zeistornooi staan allerhande workshops en demonstraties op het programma. In het zeistornooi krijgt iedereen de gelegenheid zijn vaardigheden te demonstreren, maar tegelijkertijd wordt deze happening een belangrijk netwerkmoment om vooral veel te leren.

Iedereen is dus meer dan welkom. Dominique Van Huffel is de huidige trekker van “De Vettige Zeis”, “We zien dit vooral als een Vlaamse kermis, met de nodige randanimatie: een muziekje, hooioppers bouwen, strekel of wetstok werpen, een hapje en een drankje. De belangstelling voor het zeisen is groot. Steeds meer mensen verkiezen deze manier van maaien boven een lawaaierige grasmachine of een bosmaaier. We verwachten daarom heel wat bezoekers."

Tijdens de voormiddag vindt het zeistornooi plaats. Nadien is allerlei randanimatie voorzien. Een herder met schapen, een demonstratie met het Belgisch trekpaard, muziek en een hapje.

Doe mee of kom alleszins kijken op zondag 1 oktober vanaf 09.00 uur, in Wortel Kolonie, vlakbij Bezoekerscentrum Vallei van ‘t Merkske. ’t Is gratis! 

Wortel Kolonie, Wortel, België

Deel dit artikel